פגיעה בביטחון המדינה

עבירות פגיעה בביטחון המדינה נחשבות לחמורות שבעבירות הפליליות. עבירות ביטחון כרוכות בעונשי מאסר לתקופות ארוכות ומהוות נושא ציבורי רגיש. חשוב לדעת מהן עבירות ביטחון, וברור שבהסתבכות בהן – פנייה לעורך דין מיומן בתחום היא חובה!

עבירות ביטחון – סיכון ממשי למדינה!

עבירות ביטחון הן כאלה, שבוצעו בנסיבות העלולות לפגוע בביטחון המדינה וביחסי החוץ שלה. עבירות ביטחון כרוכות בגילוי או העברת סודות רשמיים של המדינה, ובמקרים רבים עלולות לסייע לארגוני טרור ולגופים עוינים למדינה. כיום מנסים לחדד בצה"ל את המודעות אל עבירות ביטחון מידע, שהשכיחות בהן כוללות הוצאת מחשבים ומדיות ממוחשבות מחוץ לבסיסים, הזנת מידע מסווג לאינטרנט האזרחי, ודיבור בנושאי צבא מסווגים בטלפונים סלולאריים אזרחיים.

סוגי עבירות ביטחון – על פי חוק העונשין

  • בגידה – עבירות ביטחון מסוג בגידה כוללות: פגיעה בריבונות המדינה, גרימת מלחמה, שירות בכוחות האויב או מתן סיוע לכוחות האויב בעת מלחמה.
  • פגיעה בכוחות המזוינים – עבירות ביטחון מסוג זה כוללות פגיעה בצה"ל או בכוח אחר הפועל עם צה"ל כנגד האויב, פגיעה במשטרה, מרידה בכוחות המזוינים, פעולות הסתה להשתמטות או סרבנות.
  • ריגול – עבירות ביטחון מסוג ריגול כוללות: מסירת ידיעות לאויב, העברת ידיעה סודית במטרה לפגוע במדינה, קיום מגעים עם סוכן חוץ, כניסה לאזור צבאי שלא ברשות. בעניין זה ראוי להזכיר את פרשת ענת קם, שהואשמה בשתי חלופות מתוך סעיף הריגולל בחוק. האחת – איסוף או החזקה בידיעה סודית ללא הסמכה לכך, כשהמדובר בעבירה שעונשה המרבי מגיע ל-7 שנות מאסר, ואם הייתה בה כוונה לפגוע בביטחון המדינה – עד 15 שנות מאסר. והשנייה- מסירת הידיעה הסודית תוך כוונה של פגיעה בביטחון המדינה. במקרה זה, הקושי הינו בביסוס האישום השני הדורש להוכיח את כוונתה של קם לפגוע בביטחון המדינה.
  • פגיעה ביחסי חוץ – עבירות ביטחון מסוג זה כוללות קשירת קשר לפעול נגד מדינה הנמצאת ביחסי ידידות עם מדינת ישראל, או גיוס לכוחות חוץ.

עבירות ביטחון – כללי משחק נוקשים!

גורמי האכיפה אוחזים בסמכויות מרחיקות לכת כשמדובר בתחום עבירות ביטחון. בסמכות הממונה על החקירה לעכב פגישת עו"ד עם חשוד בביצוע עבירות ביטחון עד 10 ימים (באישור בימ"ש מחוזי – עד 21 יום). ביהמ"ש המחוזי מאפשר אי מסירת ידיעה על מעצר החשוד עד 7 ימים עם הארכה ל-15 יום לבקשת שר הביטחון. קצין החקירה יכול להורות על השהייה בהבאת עצור בפני שופט עד 96 שעות ממעצרו. במעצר טרם כתב אישום, ביהמ"ש מוסמך להאריך המעצר עד ל-35 ימים. במקרים שביטחון המדינה והציבור מחייבים מעצרו של חשוד בביצוע עבירות ביטחון – שר הביטחון יכול להורות על מעצר מנהלי שלו ללא כתב אישום או משפט. זאת עד חצי שנה ועם אפשרות בלתי מוגבלת להארכה מחודשת של חצי שנה בכל פעם.

עבירות ביטחון – מחייבות טיפול עורך דין מיומן

עורך דין עידן דביר אוחז בניסיון עשיר בתחום עבירות ביטחון, אותו רכש במהלך שירותו הצבאי המיוחד. בכל חשש למעורבותכם בנושא עבירות ביטחון – זו הכתובת לייעוץ וטיפול, שעשויים להיות גורליים.

לקוחות מספרים על
עורך דין עידן דביר
צריכים עזרה מול הצבא?
השאירו פרטים ואצור איתכם קשר בהקדם
צריכים עזרה מול הצבא?
השאירו פרטים ואצור איתכם קשר בהקדם
דילוג לתוכן